Lukijat / Followers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Arkeen paluuta

No niin.. Loma on 'lusittuna'. Nähtäväksi jää, oliko kyseessä tään vuoden ainoo loma vai ei.

Tiedä sitte oliko tuosta sen kummempaa hyötyä vai ei : /   Noin niinku "akkujen lataamisen" suhteen meinaan.. Sama työhän se odottaa, kun sinne asti pääsöö.. Ja koska liike on se mikä "tuo leivän pöytään", niin aina tuloo niin syyllinen olo jokasesta "ylimääräsestä" päivästä, jonka pitää oviaan kii (vaikka eihän sitä kukaa ilman lomia määrätömästi jaksa), että 'lomasta' nauttiminen ei aina täysillä onnistu.. Varsinkaan ku ei tässä mitenkää rahassa kieriskellä..


Ei oo herkkuu  yrittäjän elämä.. Ei tosiaankaa. Jatkuvaa murehtimista rahasta, siis lähinnä sen puutteesta (vaikka niinhä se on melkee kaikilla) ja vaikka kui tympis ja muuta vastaavaa, nii mentävä vaa on.. Vaikka eipä sitä kovan monta ihmistä tässä maailmas taida olla, jokka pääsis kehuun, että ovat unelma-ammatissaan..

Voi ku sitä joskus pääsiski siihen vaiheeseen elämässään, että vois sanoo pärjäävänsä taloudellisesti sillee kohtuullisen hyvi...

Se LottoVoittohan se unelma ois *virn* mutta ku ei pelkästää sen varaan voi rakentaa.. etenki ku aattelee kuinka todennäköstä sen kohdalle osuminen on..

No jaa.. Olihan toi 'loma' ihan kiva pitää..  Josko sitä jaksais vähä paremmin taas palanmatkaa.

Sain mä vähän mineiltyäki reissun päällä.. Tosin vähemmän ku mitä suuruuden hulluissa ajatuksissani visioin =D  Eihän sitä ny sentää 'lomallakaa' tarvii pelkkii minejä väsätä vaikka tuntuu, et niinsä just kuvittelin tekeväni..

Kirjoja tuli väsättyy vähä lisää..
'Matami' saa valita näistä, mitkä hän kelpuuttaa itselleen

No vasta kotia päästessä laskin "saaliin" ja totesin, että 22 opusta reissussa tuli väsättyä.. Muutama on printeistä väsättyjä, mutta enin osa iha sekä kahvilla värjätystä paperista, että värjäämättömästä väkerreltyjä versioita, joissa ei vielä mitään kuvia tai tekstejä ole, mutta osaan ois tarkootus jotain ite raapustella, kunhan ehdin-joudan- ja jaksan..

'Matami' pääsee valinta töihin ja saa kattoa mitä noista kelpuuttaa Majaansa asti.. Kirjojen lisäksi väkersin pientä sälää 'Matamin' Majaan sijoittamista ajatellen
Nämä esittänevät aikanaan jollain pöydällä tai vastaavalla lojuvia 'Matamin' muistiinpano juttuja

Muutama 'scroll' 'Matamille' sekä kirje- tai muuta paperia muutama arkki (kahvilla värjättyjä paperipaloja, jotka jäi kirjojen teosta yli ) 

Ai niin... Hella kirjaki löytyi.. Lähdön päälle hain kirjahyllystä vielä häthätää Nukkekoti-lehden reissulukemisiksi ja pudottamiani kirjoja nostaessani löysin kadonneen.. Tai oikeammin kadonneet, koska vessa-kirjakin löytyi samalla : )

Olin siis etsiessäni katsellut ympärilleni siinä kohtaa vähän  liian 'pintapuolisesti' ..
Nythän asia jo huvittaa ja voin sanoa, että menkööt hyötyliikunnan piikkiin, mutta jos totta puhutaan, niin kyllä sitä tuli varsinaisessa etsintä vaiheessa muutamia ärräpäitä päästettyä oman itsensä suhteen.. Tuppaa välillä oleen aikalailla hermoja kuluttavaa, kun ei osaa kovinkaan montaa tavaraansa laittaa  helposti löytyviin paikoihin..
Tavallaan lohduttavaa tietää nyt, että tavarat oli sielä missä pitikin, mutta en vaan taas osannu niitä oikein etsiä - kyseessä siis jälleen surullisen kuuluisa "tavara on nenän alla, mutta sokea kana ei vaan kertakaikkiaan sitä näe"- tapaus ; )

'Matami' ilmoitti, että hän armollisesti suvaitsee hyväksyä (jeeeh !  \0/ ) tuon laatikon kotinsa "pohjaksi" eli nyt vasta taitaa se suunnitteleminen ja asioiden miettiminen ja pyörittely oikein kunnolla alkaa.. Saa nähdä mitä tästäki oikeen tulee.

'Matami' ilmoitti jo (hän istui eilisen illan nenä kiinni vessa-kirjassa), että hän tahtoo puutarhansa takanurkkaan jonnekkin päin sijoitettavan mallin mukaisen (tai ainakin mahdollisimman lähelle sitä) tällaisen 'pikkulan'
'Matamin' valitseman "mukavuuslaitoksen" eli pikkulan malli löytyi
Dolls' House Bathrooms kirjasta onneksi malli löytyi
Eri asiaha sitten on, että osaanko tuollaista väsätä, mutta yrittää täytynee.. Ellei suunnitelmat taas matkalla muuksi muutu..

*- *- *- *- * -*
Oma muru antoi illalla vielä ylläri "lahjan" eli tämän loppuviikonkin vapaata töistä (Triplasti JEEEH !! \0/ ), joten nähtäväksi jää saanko mineiltyä vai kuluuko aika johonkin muuhun..

*- * -*- * -* -*

Reissulla sain kirjojen lisäksi aloitettua parin neuleen tekoa.. Puseron ja takin tapasia yrittelen väkertää..
Tästä on tuloillaan pusero - olisi ehkä pitänyt nuo turkoosit raidat tehdä leveämmiksi : /

Jonkinlaista takkia tästä yrittelen valmistaa - molemmat mallit omasta päästä
Takkia näin alustavasti ajattelen 'Matamille' mikäli se hänelle kelpaa - Mallit molempiin ihan omasta päästä - jostain syystä tahtoo olla vaikeuksia ohjeiden seuraamisten kanssa, joten omanpään mukaan menolla saa edes jotain aikaiseksi..

Hihat pitäsisi vielä saada tehtyä, mutta taitaa tuon takin teko ainakin venyä, kun yritän saada sen valmiiksi niin, että 'Matami' ei sitä näkisi ennen kuin se on valmis, koska kerran hänelle siitä lahjaa olisi tarkoitus..Pienet taskut jos tuohon vielä yrittäsi saada aikaiseksi ja jotain..

No katotaan JOS tuo joskus valmiiksi asti tulee, että minkälaiseksi se lopulta muokkautuu.. Pusero jäi hihoitta, kun en pystynyt päättämään, teenkö siihen lilat hihat vai noiden raitojen mukaiset turkoosit...

Takki on tosiaan 'Matamia' ajatellen aloitettu, vähän niinkuin talvea tai ainakin kylmeneviä syysiltoja ajatellen ja nyt pyörii päässä  vielä ajatus VILLAHOUSUISTA.. Pitäisi ehkä sellaiseksin koittaa väkertää jossain vaiheessa.. On tuo Matala Maja sen verran vetoisa, että tulisivat kyllä varmasti tarpeeseen : )

On taas niin monta asiaa mitä pitäsi saada tehtyä, että on jälleen hieman päättämätön olo.. Toisaalta tuo 'Matamin' Matala Maja nyt kiehtoo ja houkuttelee.. sitten taas olisi tuota massailu puolta - pitkään aikaan en ole massaillut ja olisi kiva testata noiden uusien välineitten toimintaa...

-  ja sitten olisi tuota kasvipuolta -- Jos totta puhutaan, niin SILLÄ sitä olisi suurinta tarvetta - niin Musta lyhty kuin tuo Matala Maja tarvitsisivat molemmat kasveja - PALJON kasveja..
Materiaalia ainakin pitäsi jonkinmoiseen määrään riittää : )
Erilaisista manseteista (kirppislöytöjä) saatuja materiaaleja

Pari silkkikukkaa ja mikä lie marjakimppu manseteistako lienevät - Ystävältä lahjana saatu

Jotain kasvienteko materiaalia - Ystävältä saatu lahja
Ystävältä lahjana saatu tämäkin (kaikki kolme materiaali "nippua" samassa lahjassa)  ja itellä vielä ihan yksivärisenä ainakin punaista, sinistä ja vihreää paperinarua 'omasta takaa'
Ainoa mitä tällä hetkellä uupuu on kasvien väsäily into - Jätän siis niiden teon sinne "hamaan tulevaisuuteen". Eikä nuo kasvi niitä kiireellisimpiä valmiiksi saatavia ole - no ehkä tuossa Mustassa Lyhdyssä enempi, mutta ehtiihän noita väsäillä kun oikean sorttinen inspiraatio iskee..

Ja sitte on vielä noi ystävän antamasta lahjasta löytyneet 'mysteeri-palikat'..
Mitä lie rakennuspalikoita ovatkaan
En tiedä mitä noilla on tarkoitus alunperin tehdä - rakennuspalikoitako lienevät- mutta tähän mennessä olen ainakin korien, laukkujen ja vastaavien (mm. vuokien) pohjien muokkaamis tukina ajatellut noita käyttää - siis osaa noista, mutta vielä on käänneltävä, väänneltävä ja tutkittava, että mihin muuhun noita voisi enempi tai vähempi tuunailtuna käyttää..

Niin... Ja sainha minä siellä 'lomaillessa' aikaiseksi myös tämän 8meinasi ihan unohtua koko väkerrys);
serpenttiinin vääntöä lisää : )

eli serpentiinin kanssakin ehdiin ainakin tämän verran "vääntää".. Alkuperäinen ajatus olisi, että tuo on 'Matamille' jonkinlainen munakulho... JOS hänelle kerran niitä hanhia pitäsi hankkia.. LUULTAVASTI maalaan tuon kunhan saan päätettyä, että minkä väriseksi..

Ei tuo omaan silmään aivan hirveä tuollaisenakaan ole, mutta josko kuitenki väriään vaihtaisi =}

Vaikka en ole päässyt Matalan Majan rakentamisessa noita "sisustus taravoota" pidemmälle, niin kummasti sitä jo jännittää, että saako mitään järkevää aikaiseksi.. Ja kuinka paljon alkaa alkuperäinen ajatus muuttua ja muovautua toteutuksessa.. Eniten huolta aiheuttaa, että saako pidettyä "homman hanskassa" niin, että ei tuo ota ja paisu niin, että 'Matami' päätyykin Matalan Majan sijasta Komean Kartanon omistajaksi.. Ja kuinka paljon pääsee "Potter-maailmaa" sekaan..

Omat taitoni tuntien luulen (ainakin tässä vaiheessa), että "Potter-maailma" on hyvinkin paljon läsnä tuota tehdessäni.. Ihan jo senkin takia, että ei tulisi ihan kaikkia tekeleitään heitettyä suoraa mappiin Ö .. Mulla kun on tapana (siis silloin kun ohjeen mukaan jotain yritän tehdä... ) epätoivosesti koittaa saada aikaseksi jotain, joka ois vähintää 90-prosesttisesti saman näköstä ku ohjenki kuvissa, ja koska onnistumisprosentti sen suhteen lähentelee enempi 5:ttä ku 100 prossaa, niin parempi hyväksyä se tosiseikka, että aika moni mun tekemisistäni taitaa sisältää "ripauksen taikaa" ....

.. Iha niinku joku jo etukäteen selittelis syitä siihen miksi esim. kaapin seinät tai hyllyt ei ihan täys suoria ole tai miksi tuolin jalat on eri mittaset ja miksi 'Matamin' henhet näyttää enemmän pallokaloilta ku hanhilta jne. jne. (talon räyhähenki riehunu ja "mörkö" sekotti piirrustukset, harhaloitsu osu hanhiin...) *LOL* 

Ja toisaalta.. Enkös mä jossai vaihees sanonu, et mulla on sellanen tunne, et 'Matami' on ainakin osittain (en tiedä monenteenko polveen asti pitää mennä, että alkulähde löytyy ; D ) ihan oikeesti noita.... Ei siis tarvitse olla aivan ihmeissään, jos 'Matamin' nurkista löytyy "hieman" tavanomaisesta poikkeaviakin tavaroita ^_^

Meikäläisen taitojen rajoissa toteutettuna tietenkin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti