Lukijat / Followers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

torstai 10. maaliskuuta 2011

Tikusta asiaa..

Eilen löysin taas kerran tavaran, jota en muistanut edes omistavani.. Olin taas kerran onnistunut laittamaan tämän niin hyvään talteen, että oli tallessa itseltäki =}
Tämä kirja nimittäin.. Isäntä on tuon joko joulu- tai synttärilahjaksi jossain vaiheessa antanut, mutta olin sen olemassaolon tyystin unohtanu.. Tuossa nyt toteutui sanamukasesti lause "poissa silmistä- poissa mielestä"..

Itseasiassa tuo uusin Nukkekoti- lehti palautti tuon muistiin. Lehdessä oli artikkeli suomenkielisistä nukkekotikirjoista ja tuo kansikuva kuvan nähdessäni tuli yht'äkkiä dejavú elämys.. Kuuluu myös sarjaan löysin harvinaisen helposti ja vähällä hakemisella sen käsiini : )

Niimpä niin... Huonomuistinen järjestää itse itselleen ylläreitä tavan takaa... *lol*

Aloitin eilen töissä tekemään 'Matamille' sängyn päälle joko peittoa tai torkkupeittoa.. Näkee sitten JOS ikinä valmiiksi asti tulee, että kumpiko siitä loppujen lopuksi tulee. Koska olen suoraan sanottuna surkea ompelija, niin tuosta peitosta on tarkoitus tulla niin sanotusti minun versioni tilkkupeitosta..

Teen nimittäin peiton puikoilla neuloen.. Olikohan tuon langan nimi jokin Regia tai sinne päin.. *tuumii* On kuitenki sellasta pätkävärjättyä lankaa.. ja ihan perus 3 oikein-3 nurin neuletta teen, eli siitä "tilkut" ;-)

Sen verran monesti tuli keskeytyksiä tuota tehdessä, että ehti mielenkiinto vähän hiipua asian puitteissa, joten meikäläiselle hyvin tyypilliseen tapaan heitin tekeleen kassinpohjalle uutta tekointoa ja jatkamista odottelemaan ja aloin taas joain uutta väkertämään.. *nolona*

Koska töihin mukanani kuskaamani pussin pohjalta löytyi  pikkupussi josta löytyi tilkkuja, sain päähäni kokeilla jotain itselleni aivan uutta..

Koska tunnustaudun vahvasti jonkin asteiseksi noita-hörhöksi.. Pidän siis mm. Potter-kirjoista ja elokuvista *tupla tai jopa tripla nolona*   ja suoritan säännöllisesti - ei nyt ihan päivittäin - niin kuitenkin useita kertoja viikossa nettisurffausta ihan vaan siksi, että pääsisin ihaillemaan kaikenlaisia Witchy-kategoriaan kuuluvia  mini ihanuuksia mitä eteen sattuu tulemaan..

Lähinnä se on sitä silmät ihastuksesta soikeina ihastelua ja huokailua siitä, kuinka toivoisin omaavani edes yhden promille osan kyseisen tekijän lahjakuudeta.. Ja niitä toiveita siitä, että osaisin tehdä itsekkin jotain yhtä suloista ja ihanaa.. Tai ylettäsin edes mahdollisimman lähelle niitä..

No.. Nyt on sitten sitäkin osiota, monen vuoden "uskallanko yrittää - en uskalla" pallottelun jälkeen viimein saatu "korkattua"

Tilkuista löytyi yksi, joka suorastaan huutamalla kertoi, mitä siitä pitää tehdä.. Tilkku ei ollut mikään suuren suuri, joten hieman piti sommitella, että sain tarvittavat palat leikattua..
En jaksanut yrittää etsiä kaavoja mistään, joten vapaasti tosta vaan tyylillä piti kokeilla ja toivoa parasta : )
Pari seuraavaa kuvaa saattaa järkyttää ompelutaitoisempia, joten esitän syvän pahoitteluni, mutta meikäläsien taidoilla ei nätimpää jälkeä saa =}
Pyöreät osat  ompelemalla yhteen - "rasti" leikkaus keskelle ja kääntö = lieriosa valmis ; )

 Lieriö osan (vai miksi tuota suippoa osuutta pitäsis sanoa.. Hiippa???) ja lierin yhteen sovittaminen osottautui odotettua haasteellisemmaksi, joten alunperin aikomani liimamalla kiinnitämisen sijaan päädyin ( ihan jo senkin takia, että arvelin kuitankin sotkevani liimaa joka paikkaan) ompelemaan osat kiinni toisiinsa (pahoittelen jälleen kerran järkyttävää kuvamateriaalia..)
Lieri ja hiippa (???) osa yhdistettynä - toivottavasti pysyvästi.
Pitää katsoa, millä tapaa tuon hirvityksen saisin peitettyä..
Tässä kuvakulmassa sitä pystyy jo katselemaankin ^_^

Ankaraa mietintää somisteista.. Hylkäämistä ja hyväksymistä ja uudestaan valintaa kunnes..
Rypytyksen jälkeen
viimein päädyin aikani asiaa harkittuani ja värkkejä käsissä pyöritelytäni tuohon pitsiin
Kuva on TODELLA surkea, mutta saa nyt luvan kelvata ku ei parempaakaan ole tuosta vaiheesta tarjota : )
Lisää tilkkujen "koluamista" ja vaihtoehtojen punnitsemista

TrashToTreasure osiolle meni - mm. puuhkasta irronnut höyhen ja kultaverkko kankaan pieniä rippeitä ja aiemmin tekmääni pitsiruusuke pääsi pähkäiltävien 'listalle'
Vielä hieman liimaa ja ompelua ja...TADAA...Saanko esitellä... Elämäni ensimmäinen omatekoinen NOIDAN HATTU  on valmis!!  \ 0 /

Hattu edestä - nuo valkoiset pikku "rusettien" keskellä on kultaglitteriä joka ei ole vielä ehtinyt kuivu - oli niin kiire saada otettua kuvia ^_^
Tässä vielä kuva takaa - ei onneksi paha siitäkään kulmasta ; )
Vähän isohko se taitaa miniksi olla, halkaisija 6 sentin pintaan ja korkeuttakin peräti 8 -8,5 cm , mutta minulle kelpaa tuollaisenaan vallan mainiosti   ^_^
Ja tarkkanäköisimmät huomaavat ehkä saman asian minkä itse havaitsin äsken.... Hattu on kuvauksen ajaksi laitettu hajuvesipullon päälle, ja aika hyvä teksti siinä sattuu olemaan ; )

Hatun kääntämisessä hyvänä apuvälineenä oli hieman toisesta päästään tylsytetty coctail-tikku

Se, sekä samaan aikaan väsäämäni kirjan teossa sotkeutuneet sormet ja pöydällä lojuvat langanpätkät johtivat sitten kokeiluun numero 2 osiossa  "voi-ku-uskaltais-ees-joskus-ittekki-kokeilla-saisko-jotain-aikaiseksi-ja-mitä-sais/osais-tehdä"..
Hieman liimaa ja ompelulankaa... Ja vaihe 1 on valmis.
Ja lisää liimaa ja lankaa, niin päästään vaiheen 2 loppuun  : )
kuvaa hieman lähempää vaiheesta 2, niin näkee, että liimassa ei ole säästelty *lol*

Työpäivän päättyminen (siis virallinen osuus ) ja välineiden puute pakottivat jatkamaan työtä kotona..

Valitettavasti välivaiheesta ei kuvaa, mutta eiköhän kaikki osaa kuvitella vaihetta 2 maalattuna  ^_^
Eli maalauksen ja muun koristuksen jälkeen saanen esitellä maailman ensi-illassaan.. *LOL*

TADAA..... Aivan ihka-iki-ensimmäinen omatekoinen TAIKASAUVA.. Voilá olkaatten hyvät  *kumartaa kuvitellulle yleisölle*
Ja maalina - kuinkas muutenkaan - se iänikuinen KYNSILAKKA ^_^

Kuvat ei mitään huipputasoa ole - valitan- mutta ei tuolla meikäläisen kännykällä tahdo välillä kovin hyviä otoksia saada : /   Mutta eikö noista tarpeeksi selvää saa  =}

Kärki koristeena on vihreä välihelmi - toimii samalla kärjen tasaajana - ja sen päällä - kuten jokainenkuvastakin  näkee - vihreä tähtihelmi.. Laitoin vielä kulta glitterliimaa viimeiseksi silaukseksi + varmistamaan (toivottavasti) helmien kiinni pysymistä..

Kauan siinä meni, että sain rohkeutta edes yrittää noiden tekemistä, mutta (silläkin uhalla, että menee itsekehuksi *virn*) olen kyllä kerrankin tosi ylpeä tekemästäni. Ja täytyy kyllä tunnustaa.... Yllätin itseni aika totaalisesti..

Ehkä mä en sittekkää oo ihan niin totaalinen poro-peukalo, ku mitä itsetäni jatkuvasti luulen... ; )

2 kommenttia:

  1. Great Witch hat tutorial! i Love your blog :)

    Victoria ❤

    VastaaPoista
  2. Thank You very much Victoria!

    That was very sweet from you to say so.. You just made my day ^_^

    VastaaPoista